X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grosu, despre vizita lui Kozak la Chișinău: "Sînt subiecte de discutat"

11 aug. 2021,, 12:36   Politică
2981 4

Autoritățile R. Moldova vor să aibă relații bune cu Federația Rusă, însă asta nu înseamnă că nu vor fi solicitări de retragere ale trupelor rusești din stînga Nistrului, dar și privind distrugerea armamentului din depozitele de la Cobasna, a anunțat astăzi spicherul Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la postul public de radio.

Președintele Parlamentului a menționat că șeful adjunct al administrației Președinției Federației Ruse, Dmitri Kozak, va avea o vizită foarte scurtă astăzi la Chișinău, transmite Ziarulnational.md.

„Vizita este foarte scurtă și de aceea eu nu o să am o întrevedere cu domnul Dmitri Kozak. Dar e bine că această vizită are loc, pentru că sînt subiecte de discutat de pe agenda bilaterală. Cumva, pînă acum, dialogul cu parlamentarii din Federația Rusă era cumva monopolizat de PSRM.

Eu consider că nu a fost bine, pentru că dincolo de pozițiile diferite dintre noi și colegii din Federația Rusă pe anumite subiecte, și e firesc să fie așa, trebuie să existe dialog. Opinia noastră, poziția noastră trebuie să ajungă din prima sursă. Pentru aceasta e nevoie dialog pe linie parlamentară”, a declarat Igor Grosu.

Oficialul a subliniat că trebuie intensificat dialogul cu partea rusă, inclusiv pe subiecte ce țin de problema transnistreană.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?