Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grosu, despre numirea lui Nicolae Roșca la conducerea Curții Constituționale

2 mai. 2023,, 11:45   Politică
2996 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dă asigurări că odată ce judecătorul Nicolae Roșca a pășit pragul Curții Constituionale și-a întrerupt orice legătură cu partidul PAS.

Totodată, Grosu spune că întrebarea privind impactul acestei decizii asupra instituției trebuie adresată membrilor Curții Constituționale, pentru că ei au fost cei care l-au ales pe Roșca în această funcție, transmite protv.md.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii "În Profunzime".

"Procurorii cunosc mai multe decît noi", asta a fost reacția președintelui Parlamentului, Igor Grosu, atunci cînd a fost întrebat în cadrul emisiunii În PROfunzime despre reținerea deputatului partidului ȘOR, Marina Tauber. Grosu spune că procurorii au întreprins toate acțiunile necesare, odată ce aceștia au considerat că persoană ar putea să se eschiveze de la organul de urmărire penală.

„Procurorii cunosc mai multe decît noi, dar, analizînd, instrumentant și adunînd probatoriu în dosarul care vizează această grupare criminală organizată și probabil a considerat că există pericol că persoană să nu se va mai întoarcă sau să se eschiveze de a fi prezența în proces, la audieri, au întreprins acțiunile necesare. Lăsăm Procuratura să-și facă treaba”, a comentat Grosu.


Marina Tauber a fost reținută în ieri dimineață pe Aeroportul Internațional Chișînău în timp ce încerca să plece din țară. Aceasta intenționa să ajungă spre Tel Aviv, Israel, cu escală prin Istanbul, Turcia. Procuratura Anticorupție a anunțat ca la baza reținerii deputatului partidului ȘOR, Marina Tauber, a stat ordonanță procurorului emisă astăzi pe motiv ca Tauber a încălcat condițiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privința acesteia.

Pe 5 ianuarie, deputatul Marina Tauber a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar pentru 30 de zile, dar pe 22 februarie, Tauber a fost scoasă de sub control judiciar, asta după ce magistrații de la Curtea de Apel Chișînău au admis recursul avocaților in interesele Marinei Tauber.

Deputatul ȘOR, Marina Tauber, este vizată in două cauze penale, pe faptul acceptării finanțării partidului de un grup criminal organizat și falsificarea raportului de gestiune financiară a partidului ȘOR. Ea neagă acuzațiile.

2
0
1
0
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?