X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Grosu, despre noul șef al Inspectoratului General al Poliției

8 sep. 2021,, 22:30   Politică
1367 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat numirea lui Iurie Podarilov, achitat într-un dosar de corupție, în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției.

Acesta spune că este la curent cu trecutul său și că este monitorizat, alături de alți funcționari, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

Declarațiile au fost făcute la Secretele Puterii de la Jurnal TV.

„Noi am urmărit cazurile care au fost și în presă. Am fost informați că fost achitat, nu înseamnă că nu vom urmări prestația tuturor celor care vor fi numiți în funcții, sînt foarte bine monitorizați de noi, iar la la primul indiciu, prima scăpare pleacă. Am mai spus că nimeni nu are inamovibilitate”, a declarat Grosu.

Guvernul a votat, astăzi, candidatura lui Iurie Podarilov la funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției, pe un termen de 5 ani, începînd cu data de 9 septembrie 2021.


„Domnul Iurie Podarilov are o experiență de peste 20 de ani în cadrul subdiviziunii MAI. A început în calitate de simplu investigator și a crescut în carieră pînă la funcția de conducător al echipelor de investigații internaționale. Cunoaște foarte bine toate mecanismele interne de funcționare ale Inspectoratului General al Poliției, a activat și activează în calitate de expert în cadrul proiectelor transfrontaliere, în proiecte gestionate de organizații precum Organizația Internațională pentru Migrație, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, Organizația ONU pentru combaterea drogurilor. A activat și în mai multe grupuri de lucru naționale, care au elaborat mai multe documente de politici sectoriale și este coautorul mai multor acte normative, care reglementează sferele în care a activat pe parcursul acestor ani. Este orientat pe eficiență, integritate și respect față de oameni și profesie și am toată încrederea că noul șef al Poliției, așa cum îl cunosc, va fi un om de echipă și un promotor important al modernizării Poliției”, a punctat ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco.

Iurie Podarilov a fost reţinut la 24 februarie 2017, în baza unui denunț, şi a fost deţinut timp de 13 luni în Penitenciarul nr. 13. În 2018, Podarilov a fost condamnat la patru ani cu executare. În 2019, Podarilov a fost eliberat din arest în urma hotărîrii Curții Supreme de Justiție, care a reîntors dosarul la rejudecare. La 17 iunie curent, Curtea Supremă de Justiţie a pronunțat sentinţa de achitare definitivă a lui Podarilov, scrie anticorupție.md

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?