Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Grosu despre canalele TV amendate: au migrat spre online. Va trebui și acolo să intervenim

29 ian. 2023,, 10:30   Politică
4135 2

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, susține că licența de emisie a celor șase posturi de televiziune a fost suspendată din necesitatea protejării cetățenilor și a țării de propagandă.

Totodată, șeful legislativului a menționat că mulți din ei au migrat spre online și „va trebui și acolo să intervenim”. Precizările au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Digi24.

„Lupta o să continue. Acum, cum ați spus dumneavoastră, o parte din ei au migrat spre online. Va trebui și acolo să intervenim”, a declarat Igor Grosu, transmite newsmaker.

Amintim că, pe 16 decembrie 2022, CSE a dispus suspendarea licenței de emisie a șase posturi de televiziune (Primul în Moldova, RTR Moldova, Accent TV, NTV Moldova, TV6, Orhei TV) pentru „lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina”. Argumentele invocate întru justificarea acestei decizii sînt: (1) cîteva persoane fizice și/sau juridice supuse sancțiunilor internaționale exercită controlul asupra posturilor TV supuse restricției (2) Consiliul Audiovizualului (CA) a monitorizat și a sancționat posturile TV pentru lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor naționale, dar și a războiului din Ucraina.

Opt instituții mass-media și organizații ale societății civile au semnat declarații prin care cer lămuriri de la CSE.


Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, consideră că Guvernul și Consiliul Audiovizualului trebuiau să ofere detalii și o argumentare explicită privind decizia de suspendare.

4
0
0
2
49

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?