Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Grosu, de Ziua Refugiatului: "Moldovenii și-au deschis casele și inimile pentru vecinii lor ucraineni"

20 iun. 2022,, 16:14   Politică
2954 0

Vom continua, împreună, să ajutăm oamenii care fug din calea urgiei, a declarat speakerul Parlamentului, Igor Grosu, cu prilejul Zilei Mondiale a Refugiatului.

Oficialul a remarcat că în prezent țara noastră găzduiește în jur de 80 de mii de cetățeni ucraineni și va continua să ofere ajutor nevoiașilor. Totodată, el a îndemnat la oprirea imediată a războiului.

"În fiecare an, la 20 iunie, ne reamintim de puterea și rezistența milioanelor de oameni care, de-a lungul timpului, au fost nevoiți să ia calea bejeniei din faţa războiului, conflictelor sau persecuției. Astăzi este Ziua Mondială a Refugiatului, o zi care are o semnificație aparte în acest an în țara noastră.

De la începutul războiului din Ucraina, peste 474 000 de refugiați au intrat pe teritoriul Republicii Moldova, iar în prezent, țara noastră găzduiește în jur de 80 de mii de cetățeni ucraineni. Este puținul pe care-l putem face pentru acești oameni care, peste noapte, s-au trezit într-o altă realitate, crudă, nemiloasă, o realitate în care casa ta nu mai este, iar țara ta trăiește vremuri de groază.

Moldovenii și-au deschis casele și inimile pentru vecinii lor ucraineni, fapt pentru care le mulțumesc din suflet. Vom continua, împreună, să ajutăm oamenii care fug din calea urgiei, încercînd să-şi salveze vieţile lor şi ale copiilor lor și să le asigurăm aici securitatea și liniștea de care au atît de multă nevoie.


Am ascultat sute de istorii ale refugiaților care au ajuns în țara noastră, istorii tragice și incredibile. Astăzi și în fiecare zi trebuie să spunem clar şi răspicat - războiul distruge vieți și provoacă dureri ireparabile. Războiul trebuie oprit imediat", se arată în mesajul lui Grosu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?