Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Grosu, blocat la Baku: „Facem tot posibilul să ajungem cît mai curînd acasă”

24 feb. 11:16   Politică
3100

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflîndu-se zilele acestea într-o vizită oficială în Azerbaidjan, anunță că se află blocat la Baku și nu se poate întoarce, deocamdată, în Republica Moldova, în urma escaladării situației din Ucraina. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, speakerul condamnă atacul Rusiei, adăugînd că „mă rog pentru pace”.

„Din păcate, agresiunea militară asupra Ucrainei m-a prins într-o vizită oficială în Azerbaidjan. Condamn cu fermitate atacurile armatei ruse și mă rog pentru pace. Este o situație extrem de complicată. Facem tot posibilul să ajungem cît mai curînd acasă. De dimineață am avut o întrevedere cu președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev. Am discutat despre intensificarea colaborării în cadrul proiectelor cu impact regional în sfera energetică, a transporturilor, a agriculturii și turism. Totodată, i-am mulțumit pentru deschiderea și disponibilitatea de a ajuta Moldova în timpul crizei energetice.

În context, am discutat despre situația de securitate din regiune și reafirmăm sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei”, se arată în mesajul lui Igor Grosu.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав