Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 286

Grosu a sărit în apărarea lui Spînu

20 mai. 14:45   Politică
1438

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îi ia apărarea ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a venit cu acuzații către vicepremier precum că mai multe licitații din sectorul energetic au fost fraudate.

Grosu susține că cei care vin cu astfel de învinuiri trebuie să meargă la Procuratură și să prezinte probe. „Eu cred în colegul meu, este un om de treabă”, a menționat Igor Grosu în cadrul unei emisiuni, transmite unimedia.info.

„Vreau să le spun celor care ies cu așa acuzații să meargă la Procuratură și să prezinte argumente. Eu cred în colegul meu, este un om cumsecade, el și-a demonstrat talentul său în business. Este un organizator bun, împreună am condus multe campanii electorale”, a declarat Grosu.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a publicat o înregistrare audio în care reprezentantul Horus de la „Silovîie Mașinî” spune că are relații în R. Moldova și că licitația lucrărilor pentru „Termoelectrica” ar fi fost „aranjată”. „Vorbim despre interesele lui Andronachi, bitcoinuri, businessul din regiunea transnistreană, sub patronajul unor foști și actuali demnitari. Evident, vorbim despre contractele promovate de ministrul Andrei Spînu”, susține Plîngău.

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a venit cu o reacție după ce președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, l-a acuzat de fraudarea mai multor licitații din sectorul energetic, inclusiv a contractului pentru gazele naturale, dar și a licitației și semnării contractului pentru reconstrucțiile de la Termoelectrica și „Silovîie Mașinî”. „Nu știu dacă este cazul să dau eu sfaturi, dar Platforma DA a ajuns sub 1% în sondaje tocmai din cauza că a atacat permanent PAS”, a declarat Spînu.


Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, anunță prețul mediu estimat al electricității pentru luna mai - 66,7 dolari. Știind care este prețul de achiziție de la Cuciurgan, un simplu calcul matematic ni-l indică pe cel procurat din Ucraina, care urmează să acopere 30% din volume. Astfel, acesta ar fi de 83,5 dolari, însă cifra este ținută în secret de către instituțiile statului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав