X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Grosu a refuzat să includă pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului unele proiecte ale opoziției

13 aug. 2021,, 13:45   Politică
3420 8

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor i-a cerut lui Igor Grosu să-și exercite dreptul exclusiv și să supună votului problema includerii pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a trei proiecte de lege pregătite de opoziție.

Cu toate acestea, speakerul a refuzat categoric să facă acest lucru și nici nu a permis deputaților blocului să-și prezinte inițiativele. Grosu a menționat că mai întîi proiectele trebuie examinate de comisii și să primească avizul Guvernului, și abia apoi ele pot fi incluse pe ordinea de zi. În acest sens, deputatul blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Elena Bodnarenko, s-a interesat cîte proiecte dintre cele incluse pe ordinea de zi a ședinței de astăzi au primit concluzia guvernului. Grosu nu a putut răspunde la această întrebare, scrie aif.md

În același timp, vicepreședintele fracțiunii blocului, Corneliu Furculiță, i-a reamintit lui Igor Grosu că la ultima ședință și-a folosit dreptul exclusiv și a inclus pe ordinea de zi unele întrebări. În același timp, a menționat Furculiță, și unii deputați au dreptul de a introduce proiecte de lege pe ordinea de zi.

"Vă îndemnăm să nu încălcați legea. Nu este corect", a spus el.

Grosu, însă, a rămas ferm pe poziții și nu a supus votului propunerea de a include pe ordinea de zi inițiativele comuniștilor și socialiștilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?