Preşedintele stiri: 3021

Grosu a avut o primă întrevedere cu noul șef al Delegației UE. Despre ce au discutat

10 sep. 12:35   Politică
1482 3

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, astăzi, o întrevedere cu noul șef al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Janis Mazeiks, care l-a succedat în funcție pe ambasadorul Peter Michalko.

Igor Grosu i-a urat succes Excelenței Sale în exercitarea mandatului, asigurîndu-l de întreaga deschidere a Parlamentului spre colaborare cu Delegația UE.

”Apreciem înalt susținerea pe care Uniunea Europeană o acordă statului nostru în procesul de integrare europeană, iar Delegația UE are un rol deosebit de important în acest proces. Parteneriatul strategic cu Uniunea Europeană va fi subiectul de maximă relevanță pe agenda Legislativului”, a declarat Președintele Parlamentului.

Președintele Parlamentului a mai adăugat că noul Legislativ va accelera implementarea reformelor cruciale pentru cetățeni și pentru relațiile cu UE, inclusiv de ordin legislativ.

”Edificarea statului de drept, reformele în domeniul justiției și combaterea corupției, transparentizarea actului de guvernare – sînt importante pentru restabilirea încrederii cetățenilor și partenerilor externi, dar și pentru dezvoltarea țării”, a subliniat Igor Grosu.


Președintele Parlamentului a punctat obiectivele prioritare din agenda legislativă pentru perioada imediat următoare, corelate cu prevederile Programului de activitate al Guvernului ”Vremuri bune”.

Janis Mazeiks a arătat deschidere spre continuarea interacțiunii Delegației UE cu Parlamentul țării noastre pe toate subiectele ale agendei comune.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X