Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Grecianîi, Plahotniuc, Sandu și Năstase, invitați la discuții de către Igor Dodon

25 mar. 2019,, 11:48   Politică
2872 3

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a invitat mîine la reședința de Stat, liderii PSRM, PD şi cei ai blocului ACUM pentru a discuta în legătură cu activitatea Parlamentului nou creat, transmite Noi.md

Astfel, președintele anunţă că liderul PSRM, Zinaida Greceanîi este așteptată la ora 14:00, liderul PD, Vlad Plahotniuc - la ora 15:00, iar liderii blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase - la ora 16:00.

Potrivit șefului statului, partidele politice care au trecut în parlament pînă astăzi nu doresc să discute între ele, iar asta a adus la un blocaj politic electoral. Pentru a opri continuarea acestei situații, șeful statului cheamă liderii politici la o discuție serioasă.

“Conform Constituției, dacă în termen de trei luni de zile Parlamentul nu aprobă nici o lege, după consultările cu fracțiunile parlamentare, președintele poate dizolva parlamentul și anunța alegeri anticipate. Cred că noi nu putem să ne permitem să așteptăm trei luni de zile. Trebuie să avem o discuție serioasă cu partidele care pot crea majoritate parlamentară, le ajung mandate în acest sens, pentru a lua o decizie foarte clară și de a informa cetățeni. Sau avem o majoritate parlamentară care în decurs de cîteva săptămîni se convoacă, alege conducerea parlamentului, creează sau nu coaliții, depinde de ei. Sau partidele spun sincer că, noi nu vrem să discutăm cu nimeni, nu avem șansă să creăm majoritate parlamentară și în cazul acesta, mergem la alegeri parlamentare anticipate, a spus Igor Dodon.

În cazul alegerilor anticipate, partidele trebuie să-și asume fiecare în parte riscurile, crede președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?