Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Greceanîi: Vom insista pe desfășurarea alegerilor repetate

27 feb. 2019,, 08:12   Politică
9443 12

Partidul Socialiştilor va încerca să obţină organizarea alegerilor repetate "în cel puţin şase circumscripţii uninominale în care candidaţii săi nu au obţinut victorie din cauza încălcărilor concurenţilor electorali, inclusiv utilizarea resurselor administrative, coruperea alegătorilor şi altele".

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul PSRM, despre aceasta a declarat preşedinta formaţiunii, Zinaida Greceanîi, la întrevederea de marţi cu Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck Hogan.

Părţile au abordat subiecte precum relaţiile bilaterale dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Americii, dar şi politica internă şi externă a ţării.

Interlocutorii au acordat o atenţie deosebită subiectului privind rezultatele alegerilor parlamentare care au avut loc în RM pe 24 februarie.

Zinaida Greceanîi a menţionat că, deşi PSRM a primit cel mai mare număr de voturi şi este cea mai mare fracţiune a parlamentului, cu 35 de deputaţi, "poziţia partidului cu privire la legitimitatea alegerilor, precum şi decizia privind acţiunile viitoare vor fi prezentate după ce se vor finisa toate procedurile legislative şi vor fi aprobate toate rezultatele finale ale alegerilor de către Curtea Constituţională".


În ajun, socialiştii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de procesul de votare în secţiile de vot destinate alegătorilor din cele două circumscripţii pentru Transnistria.

Ei au prezentat o mulţime de dovezi precum că, în ziua alegerilor, a fost organizată transportarea masivă a alegătorilor din Transnistria la secţiile de votare şi acestora li s-a plătit cîte 20 de dolari pentru votare.

PSRM intenţionează să conteste rezultatele alegerilor în aceste circumscripţii electorale, precum şi în alte patru circumscripţii uninominale în care socialiştii au pierdut alegerile cu cîteva zeci de voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?