X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Greceanîi: Sistemul social-economic al Moldovei trebuie revizuit

27 apr. 2018,, 07:52   Politică
3225 7

Sistemul social-economic al Republicii Moldova trebuie revizuit. Sistemul existent este bazat pe import și pe consum, însă țara are nevoie de venituri.

Declarația a fost făcută de președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, în cadrul emisiunii „Acces direct” de la postul de televiziune NTV Moldova, transmite IPN.

„Noi trebuie să cîștigăm bani în țară, să avem posibilitatea să producem, să exportăm și să aducem cetățenii acasă”, spune Zinaida Greceanîi.

Referindu-se la sistemul de pensii, președintele PSRM spune că pensiile trebuie indexate de două ori pe an cu cel puțin 18-20% pentru ca persoanele în etate să simtă diferența de venit. Potrivit ei, indexările care se fac actualmente nu îi face mai fericiți pe pensionari. „Sistemul de pensionare trebuie sub multe aspecte revizuit, dar pînă atunci cel mai rațional ar fi să facem indexarea de două ori pe an, să ne uităm care este coșul minim de consum, ce produse alimentare și cum s-au majorat prețurile ca să vedem cum putem să creștem această pensie”, a afirmat Zinaida Greceanîi.

Totodată, liderul socialiștilor consideră că trebuie revizuit și prețul pentru energia termică drept urmare a reducerii tarifului pentru gaz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?