Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Greceanîi: PSRM se va descurca cu toate provocările

14 dec. 2019,, 16:14   Politică
3565 4

Deşi foştii parteneri din coaliţia de guvernămînt s-au retras în opoziţie şi PSRM a fost nevoit să-şi asume întreaga responsabilitate pentru rezultatele activităţii guvernului minoritar, liderul acestuia, speakerul Parlamentarului, Zinaida Greceanîi, este convinsă că partidul "se va descurca cu toate provocările".

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta ea a comunicat într-un interviu pentru "Ritmurile Eurasiei", menţionînd că principala sarcină cu care se confruntă astăzi Parlamentul este "finalizarea lucrărilor la bugetul ţării pentru anul 2020, a cărui executare va permite nu numai susţinerea oamenilor şi creşterea nivelului de trai al cetăţenilor, dar şi crearea condiţiilor, prin componenta investiţională, pentru dezvoltarea accelerată a economiei".

Printre principalele sarcini actuale ale PSRM, Greceanîi a numit "depăşirea crizei economice în care se află ţara de mai mulţi ani, dezvoltarea economiei, rezolvarea problemelor sociale şi lupta fără compromisuri împotriva corupţiei".

"Aici este rădăcina a foarte multe probleme de-ale noastre. Din cauza lor suferă reprezentanţii celor cu viziuni de stînga şi de dreapta. Concentrarea pe aceste aspecte prioritare ar trebui să unească întreaga noastră societate", a spus speakerul.

Evaluînd rezultatele anului ce trece, ea l-a descris drept unul "cu adevărat foarte stresant pentru toţi".


"Principalul este că am reuşit să eliberam ţara de regimul oligarh, care a preluat puterea în RM şi şi-a dictat condiţiile, încălcînd legea şi Constituţia. Din păcate, coaliţia antioligarhică, pe care Partidul Socialiştilor a fost nevoit să o creeze cu blocul ACUM pentru a înlătura regimul de la putere, nu a durat mult, însă şi-a îndeplinit sarcina principală", consideră Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?