Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Greceanîi: PSRM este pregătit să participe activ în campania electorală

10 ian. 2019,, 13:11   Politică
3086 5

Conducerea PSRM a organizat astăzi o conferință de presă în cadrul căreia s-a abordat subiectul privind nivelul de pregătire a partidului pentru campania electorală.

În special, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, a reamintit că la 10 decembrie a început perioada electorală a alegerilor parlamentare, care vor avea loc la 24 februarie 2019. În data de 26 decembrie PSRM a desemnat candidații la funcția de deputat atît în circumscripția națională, cît și în toate cele 51 de circumscripții uninominale. Pînă în prezent au fost prezentate pentru înregistrare listele de subscripție a 46 de candidați, fiind colectate peste 35000 de semnături.

„Echipa PSRM este pregătită pentru a participa activ în campania electorală, care va începe pe 25 ianuarie curent. Bineînțeles, dorim ca aceste alegeri să fie corecte și să fie reflectate echidistant de către instituțiile mass-media, iar toate partidele să respecte Codul de Conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019, precum și Declarația de Conduită privind condițiile și modul de susținere a campaniei electorale propuse de Comisia Electorală Centrală, pe care am semnat-o și noi. Acest lucru este foarte important”, a remarcat Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a mai spus că, Partidul Socialiștilor se pregătește să desemneze proprii reprezentanți în toate secțiile de votare. Ei vor monitoriza procesul de votare din ziua alegerilor. Mai mult de atît, socialiștii informează în mod activ cetățenii despre viitoarea campanie electorală în cadrul Zilelor de informare politică care au loc periodic. Partidul Socialiștilor își propune să informeze săptămînal mass-media și publicul cu privire la acțiunile ulterioare.

Amintim, următoarele alegeri parlamentare se vor desfășura în Republica Moldova la 24 februarie 2019. Ele se vor desfășura pentru prima dată conform sistemului electoral mixt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?