Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Greceanîi nu exclude că guvernul Chicu ar putea fi demis în curînd

18 dec. 2020,, 22:32   Politică
2861 0

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi (PCRM), admite că săptămâna viitoare ar putea fi creată o majoritate parlamentară neformală a forțelor de centru-dreapta, care să demită Guvernul Chicu. Este un scenariu posibil, în viziunea ei.

Greceanîi a făcut declarația în această seară, într-o emisiune a postului de televiziune NTV Moldova.

„Și atunci, împotriva cui protestează agricultorii, dacă Guvernul poate fi demis?”, a întrebat președintele Parlamentului.

Zinaida Greceanîi a exprimat opinia potrivit căreia președintele ales, Maia Sandu, și forțele politice cu care aceasta colaborează n-au decât să-și formeze o majoritate parlamentară, să instaleze un nou guvern și să conducă țara, în situația în care au nemulțumiri, scrie sputnik.md.

Notăm că, în opinia observatorilor, forul legislativ nu-i mai reprezintă pe votanții care l-au format după ce numeroși deputați au migrat dintr-un partid în altul.


Zinaida Greceanîi a mai afirmat că, indiferent de părerea ei despre Maia Sandu, a respectat și respectă funcția de președinte, dar că nu vede o atitudine similară „din partea politicienilor de dreapta”.

După 1 februarie, când va reveni Parlamentul din vacanță, socialiștii vor reveni la problema dizolvării Legislativului, vor căuta soluții.

Parlamentul poate fi dizolvat de președintele țării în cazul în care deputații nu adoptă legi pe parcursul a trei luni de zile. Deocamdată, deputații nu au demonstrat dorința de a crea această premisă, a constatat Greceanîi.

De asemenea, ea a spus că responsabilitatea trebuie împărțită de toată clasa politica, inclusiv de președintele ales Maia Sandu care, după învestire, poate să vină și ea cu soluții, inclusiv cea legată de dizolvarea Parlamentului.

Președintele Parlamentului a afirmat și cu această ocazie că bugetele pe 2021 au fost adoptate de deputați cu respectarea normelor legale și că pretențiile partidelor de dreapta sunt neîntemeiate.

Ea a mai subliniat că în 2020 statul a alocat sume fără precedent de mari pentru sprijinul agricultorilor afectați de intemperii, iar Guvernul Chicu le-a mers în întâmpinare, inclusiv acceptându-le mai multe revendicări.

Ea a menționat că Guvernul condus de Ion Chicu nu a admis deloc acumularea restanțelor la pensii, salarii și alte plăți, chiar dacă anul 2020 a fost unul deosebit de dificil.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?