X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Greceanîi efectuează o vizită de lucru în Armenia

24 feb. 2020,, 12:45   Politică
2352 0

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, efectuează o vizită oficială în Republica Armenia, la invitația președintelui Adunării Naționale a acestei țări, Ararat Mirzoian.

Greceanîi va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său armean Ararat Mirzoian, iar ulterior va participa la întîlnirea în format extins a delegațiilor parlamentare din Moldova și din Armenia.

Speakerul se va întîlni cu președintele Republicii Armenia Armen Sarkisian, la reședința de stat din Erevan.

De asemenea, Zinaida Greceanîi va avea o întrevedere cu Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, și va vizita muzeul și reședința patriarhală.

Programul vizitei include și întrevederea speakerului cu prim-ministrul Armeniei Nikol Pașinian.


Delegația va vizita un important agent economic din Erevan, precum și Institutul de manuscrise antice „Matenadaran” și se va familiariza cu performanțele Centrului de tehnologii creatoare „Tumo” care a atins excelențe semnificative în promovarea și valorificarea cunoștințelor și potențialului copiilor și tinerilor.

Actuala vizită oficială a președintelui Parlamentului Republicii Moldova la Erevan este prima în istoria relațiilor interparlamentare moldo-armene.

Republica Moldova şi Republica Armenia au stabilit relații diplomatice la 18 iulie 1992.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?