X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Greceanîi despre principiile formării noului Guvern

15 ian. 2019,, 16:50   Politică
3009 11

Președintele Partidului Socialiștilor din Moldova, Zinaida Greceanîi, a vorbit despre principiile formării noului Guvern al republicii după victoria socialiștilor în alegerile parlamentare.

Ea a menționat că noul Cabinet de miniştri va include numai profesioniști, nu neapărat membri ai partidului, totuşi oameni cu abnegaţie şi capabili să lucreze pentru un singur interes – interesul țării.

Declaraţia a fost făcută de Zinaida Greceanîi în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune NTV-Moldova, transmite Noi.md.

„Noi sîntem adepţii ideii de includere în echipa guvernamentală doar a unor oameni profesioniști, care-şi cunosc meseria, cunosc politica de profil și sînt în stare să conducă, avînd experiența relevantă. Este un lucru este foarte important", a menţionat ea.

Președintele PSRM a subliniat că, totodată, ar trebui să existe o echipă guvernamentală bine coordonată.


„Nu înțeleg cum poţi să conduci un Guvern atunci cînd fiecare ministru aleargă cu rapoarte la șeful de partid. Este o practică greşită. Trebuie să existe o echipă guvernamentală. Mi s-a întîmplat să conduc echipa guvernamentală și știu cum ar trebui să funcționeze o astfel de structură. Ar trebui să fie un mecanism care să funcționeze ca un ceas, atunci cînd toată lumea lucrează pentru un singur interes – interesul țării proprii. Da, este vorba despre un sacrificiu de sine. Dar există astfel de oameni. Și avem astfel de oameni în echipa noastră", a spus Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, nu este neapărata ca membrii Guvernului să fie toţi membri de partid. „Nu este necesar, totuşi ei ar trebui să fie profesioniști, în primul rînd. Noi putem oferi o astfel de echipă. Sîntem pregătiți pentru acest lucru, ne pregătim pentru aceasta timp de 9 ani", a subliniat președintele Partidului Socialiștilor din Moldova.

Vorbind despre o posibilă atragere în noul Guvern a reprezentanților actualilor oponenţi ai PSRM, ea a menționat că nu se poate vorbi de cooperare cu cei care vor promova idei împotriva Moldovei, idei care ar urmări distrugerea ţării.

„Astfel de oameni nu au ce căuta în noul Guvern. Cabinetul de miniştri ar trebui să fie format doar din profesioniști care înțeleg că merg la putere, sacrificîndu-şi propriul eu, dar făcînd acest lucru în numele țării ", a spus Zinaida Greceanîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?