Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Greceanîi a convocat o ședință operativă privind gestionarea situației pandemice

12 apr. 2021,, 20:43   Politică
722 0

Gestionarea situației pandemice a fost discutată în cadrul unei ședințe operative convocate de Speakerul Zinaida Greceanîi, cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.

Reprezentanții Guvernului au oferit informații despre evoluția pandemică în contextul măsurilor instituite prin declararea stării de urgență.

A fost remarcată diminuarea cazurilor de infectare cu COVID-19 și importanța menținerii măsurilor de restricționare în vederea asigurării în continuare a controlului asupra situației în sănătatea publică.

De asemenea, s-a discutat subiectul aprovizionării sistemului medical cu vaccinuri.

În mod aparte a fost subliniată necesitatea vaccinării de urgență a cadrelor didactice, care încă nu au fost imunizate, pentru ca elevii claselor primare să poată reveni la studii cu prezența fizică în clase, în cel mai scurt timp.


Totodată, au fost examinate acțiunile pentru susținerea sferei social-economice, inclusiv prin promovarea de către deputați din diferite fracțiuni a mai multor proiecte de lege menite să atenueze impactul crizei și care necesită suportul Guvernului în exercițiu pentru implementare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?