X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

GMSS-CPE: "Pe 1 iunie, Moldova a fost văzută și auzită de întregul mapamond"

2 iun. 2023,, 14:50   Politică
3149 2

Summitul Comunității Politice Europene (CPE) 2023, care a avut loc în localitatea Bulboaca, s-a încheiat cu succes, prin prezența a 48 de președinți de stat, premieri și înalți demnitari ai Uniunii Europene (UE).

Acest eveniment a făcut ca Republica Moldova să beneficieze de o vizibilitate fără precedent pe plan internațional, aproape 700 de jurnaliști relatînd în timp real de la fața locului.

Din punct de vedere a stării de securitate a Republicii Moldova, cu prilejul organizării Summitului, în perioada 31 mai – 2 iunie, autoritățile naționale confirmă că starea de securitate națională a fost menținută în registru de normalitate, fără incidente care să pună în pericol stabilitatea, securitatea evenimentului, cît și a întregii țări.

Cu privire la asigurarea ordinii publice la nivel național, nu au existat situații în care autoritățile să fie nevoite să intervină.

Doar în capitală, autoritățile au activat pentru descurajarea unor grupuri de persoane, care intenționau să se manifeste în perimetrele de securitate, instituite pentru Summitul CPE, informează Grupul Media pentru Știri de Securitate.

Cu privire la contracararea acțiunilor de dezinformare, autoritățile naționale au acționat sincronizat și au reușit să ocupe spațiul public de interes pentru cetățeni cu materiale, știri și comunicate de presă, transmise în timp real, determinînd populația să se informeze direct din surse oficiale.

Pentru asigurarea securității regionale, Republica Moldova a primit mentorat și sprijin de la toate structurile de securitate ale statelor participante la Summit, conform uzanțelor internaționale practicate pentru evenimente de acest nivel.

Au fost înregistrate descreșteri semnificative cu privire la infracțiunile cu risc social crescut, accidente rutiere, situații de pericol și intervenții ale pompierilor și salvatorilor.

La nivel de țară, serviciile de urgență medicală au activat în regim special de intervenție, conform standardelor.

De asemenea, toate punctele de frontieră au lucrat în regim normal.

7
2
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?