COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 839 851 INFECTAȚI 321 682(+2068)   TRATAȚI 300 697     DECESE 7347(+37 )  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2952
Puterea stiri: 6754

Gligor critic la adresa PAS: Ceea ce vedem contravine declarațiilor anterioare

17 sep. 07:25   Politică
7682 5

Președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, s-a arătat critic la adresa guvernării menționînd că declarațiile anterioare ale PAS contravin acțiunilor la care societatea asistă astăzi.

Potrivit lui Gligor, reforma justiției ar putea să eșueze din cauza lipsei unei viziuni mai complexe din partea guvernanților. Gligor a criticat decizia PAS de a numi șeful CNA pe criterii politice, menționînd că această instituție și-a demonstrat ineficiența și ar trebui lichidată, notează IPN.

Liderul Partidului Schimbării spune că nu poate da o notă mare activității actualei guvernări, întrucît pe majoritatea domeniilor puterea se dovedește a fi ineficientă în lupta cu sistemul.

„Ministerul de Interne este o dezamăgire de 97%. Tot ce vizează reglementarea diferendului transnistrean este nesatifăcător, în ceea ce privește reforma justiției nu există nicio claritate cum au de gînd să redreseze dezastrul din instituția procuraturii și sistemul judecătoresc. Vedem un început de proces de asumare de răspundere politică pentru anumite instituții care, pur și simplu, trebuie lichidate pentru că nu și-au justificat existența, cum ar fi CNA”, a spus Ștefan Gligor în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Gligor califică drept o lipsă de viziune, decizia PAS de a modifica procedura de numire a șefului CNA, acesta fiind numit de Parlament la propunerea a cel puțin 20 de deputați.


„Ceea ce vedem contravine declarațiilor anterioare. Direcotrul CNA este numit de Parlament pe criterii politice. Dacă în 4 ani PAS pierde puterea, pentru că așteptările oamenilor sînt enorme, următoarea guvernare va mulțumi PAS-ului pentru CNA. Viziunea nostră este că CNA, Procuratura Anticorupție, PCCOCS, trebuie lichidate și să creăm o singură instituție care să vizeze corupția mare, să angajăm fie și oameni neexperimentați, dar integri și talentați. Șansa pe care o are PAS, numărul de mandate, nu se vor mai repeta în următorul deceniu, dacă ei astăzi eșuează, altă șansă în următorul deceniu nu va fi”, a mai spus Gligor.

Recent, Parlamentul a constituit comisia de evaluare a activității CNA, condusă de deputatul PAS, Lilian Carp. În termen de 30 de zile aceasta ar urma să prezinte plenului raportul privind rezultatele activității CNA în perioada 2016-2021. Potrivit prevederilor legale noi, dacă activitatea CNA obține calificativul „nesatisfăcător” șeful instituției urmează a fi revocat din funcție.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽