Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ghimpu spune unde-i locul pentru Șor

22 noi. 2018,, 17:39   Politică
5160 6

Cea mai gravă problemă pe care o văd partenerii de dezvoltare este furtul miliardului, a declarat Mihai Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

Venit de la Adunarea Parlamentară NATO, liberalul a spus că asta ne face de rușine, inclusiv faptul că primarul penal de Orhei, Ilan Șor, nu a fost încă tras la răspundere.

„Cea mai gravă problemă pe care o consideră toți cei care sprijină RM, este problema furtului miliardului și faptul că guvernarea nu a întreprins nimic pentru a întoarce acest miliard. Nici nu sînt trași la răspundere cei care au comis această infracțiune și au sărăcit cetățenii, fiindcă această sumă furată va fi întoarsă de cetățeni. În timp ce principalul hoț de bănci, Ilan Șor, face politică, critică, ne arată din deget, ridică centura, o scoate de la pantaloni și spune că „lasă că vin eu în Parlament”. Adică el nu se gîndește că trebuie să se ducă la Bernadazzi (n.r. – penitenciarul nr. 13 din Chișinău), dar el zice că „lasă că vin eu la putere, adică în Parlament, și vă arăt cine este Ilan Șor”. Sînt niște lucruri care ne fac de rușine. Toată lumea se întreabă cum se poate întîmpla așa ceva în RM, avînd sprijin din partea tuturor țărilor democratice, inclusiv din partea instituțiilor europene și internaționale. Iată care este problema noastră”, a menționat liberalul.

Anterior, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Pedeapsa va intra în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?