X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ghimpu și-a făcut cruce în plenul Parlamentului (VIDEO)

27 sep. 2018,, 16:01   Politică
5112 2

Semnul crucii ar putea deveni, de azi, modul oficial de autentificare a procedurilor de stat în Republica Moldova.

Concluzia e sugerată de gestul liberalului Mihai Ghimpu, care şi-a făcut cruce în plenul Legislativului spre a conferi un plus de credibilitate afirmaţiei potrivit căreia, în timpul interimatului său, SIS şi MAI îi "trimiteau informații operative în fiecare dimineață despre cele întîmplate în R. Moldova".

Totul a început de la inițiativa PL de a-i audia în plen pe directorul SIS și șeful de la Biroul de Migrație și Azil în cazul celor șapte cetățeni turci expulzați din R. Moldova.

Ghimpu a spus că atunci cînd a fost președinte interimar - dar și președinte al Parlamentului - , SIS și MAI îi trimiteau informații operative în fiecare dimineață despre cele întîmplate în R. Moldova și acțiunile acestor instituții.

„Domnule Președinte al Parlamentului, dumneavoastră spuneți că nu știți. Aceste probleme nu trec pe lîngă conducere, îmi fac cruce dacă nu mă credeți. Așa că haideți să acceptați majoritatea”, a declarat Ghimpu.


În replică, Andrian Candu i-a spus liberalului că poate e necesar de făcut o comisie de anchetă despre faptul cum Ghimpu a dat indicații SIS-ului, lucuru care contravine legii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?