X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ghimpu: Să promiți alegătorilor alegeri anticipate, neavînd putere de decizie, e ca și cum ți-ai pune lațul în gît

29 dec. 2020,, 12:26   Politică
9180 8

Fostul lider al Partidului Liberal din Moldova, Mihai Ghimpu, o acuză pe Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, că ar fi promis anticipate fără să dețină căile de asigurarea provocării acestora.

„Să promiți alegătorilor alegeri anticipate imediate, neavînd puterea de decizie, dar și mai știind că Constituția stabilește clar în ce cazuri și-n cît timp pot avea loc alegeri anticipate, e ca și cum ți-ai pune lanțul în gît! Cam așa s-a întîmplat și cu promisiunea Maiei Sandu după ce a ajuns Președinte.” a scris Mihai Ghimpu, transmite paranteze.md.

Ghimpu acuză Partidul Acțiune și Solidaritate de „minciună și prostie””, asta în contextul în care cei din PAS ar dori să respingă formarea unul nou Guvern și inițierea de anticipate prin autodizolvarea Parlamentului.

„O altă minciună și o mare prostie este și varianta de azi a PAS-lui, care din nou vrea să ocolească Constituția respingînd formarea unui nou Guvern. Mai mult ca atît, PAS-ul mai visează și la autodizolvarea Parlamentului, ceea ce este din nou o idee irealizabilă și o manipulare a cetățenilor. Indiferent de acest populism sau de aceste greșeli, eu consider, că acest Parlament trebuie să plece, dar numai în conformitate cu prevederile Constituției, altfel va fi creat un precedent foarte periculos” a mai declarat fostul Președinte al PL.

Menționăm că Maia Sandu a lansat prima rundă de consultări cu fracțiunele Parlamentare pentru formarea unui nou guvern.


În urma acestora pare însă că nu a fost determinată o majoritate parlamentară bine-definită care să-și înainteze un premier și un cabinet de miniștri care ar putea fi acceptați de Președintele Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?