Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ghimpu deschide parantezele: Funcția de spicher urma să-i revină PL-ului

28 mar. 2018,, 10:40   Politică
4531 10

Potrivit lui Mihai Ghimpu, din 2016 funcția de președinte al Parlamentului urma să îi revină Partidului Liberal, însă democrații nu au respectat înțelegerea.

Liberalul a declarat că inițial democrații au motivat că nu pot ceda șefia Legislativuui pentru că Andrian Candu avea programate mai multe întîlniri în perioada imediat următoare, iar apoi le-ar fi reproșat liberalilor că aceștia cer funcția. Ulterior Ghimpu spune că a înțeles că PD nu va ceda postul de președinte al Legislativului și că "divorțul politic" dintre PD și PL este iminent.

„Prima dată mi-a zis să așteptăm o lună, pentru că domnul Candu are niște întîlniri programate. După, eu am înlemnit într-o bună zi cînd mi-a zis că eu am cerut funcția de „speaker”. În primul rînd eu n-am cerșit, noi așa ne-am înțeles. Voi v-ați bătut cu PLDM-ul ca să luați Guvernul. Ei își alegeau ce voiau, și ce rămînea aceea luam. Dar... obraznicul mănîncă praznicul. Și iarăși, ca să nu avem alegeri anticipate, ca să nu vină rușii, am înghițit. Dar știam că va veni ziua în care ne vom despărți” a mai spus președintele PL, referindu-se apoi la arestările făcute în rîndul fruntașilor Partidului Liberal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?