X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Ghimpu cere comisie de anchetă în cazul expulzării celor 7 cetățeni turci

25 sep. 2018,, 15:45   Politică
2536 6

Președintele fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a înregistrat în Parlament un proiect de hotărîre privind constituirea unei Comisii de anchetă pentru verificarea legalităţii expulzării celor 7 persoane de origine turcă care fac parte din corpul didactic administrativ al Instituţiei Private de Învăţămînt Liceul Teoretic „Orizont".

Potrivit documentului, Comisia urmează să fie formată din deputaţii delegaţi de către fracţiunile parlamentare și grupurile parlamentare din cadrul Parlamentului, cîte un parlamentar din partea fiecărei fracţiuni sau grup. De asemenea, Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 45 de zile, raportul privind legalitatea expulzării celor 7 profesori de la Liceul Teoretic „Orizont".

Amintim că, șapte cetățeni ai Turciei, angajați ai liceelor Orizont din municipiul Chișinău, au fost declarate persoane indizerabile și au fost expulzate din Republica Moldova. Operațiunea a fost condusă de Serviciul de Informații și Securitatea (SIS). Potrivit reprezentanților SIS, cei șapte cetățeni turci sînt suspectați că ar avea legătură cu o grupare teroristă islamică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?