X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Ghilețchi cere explicații de la SIS privind expulzarea cetățenilor turci

6 sep. 2018,, 16:20   Politică
3099 2

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, cere explicații și probe de la SIS privind expulzarea conducerii și profesorilor de la Liceul ”Orizont”, informează Noi.md.

Potrivit lui, expulzarea celor 7 cetățeni turci ridică mai multe semne de întrebare, iar asemenea decizii trebuie să fie bazate pe dovezi clare, nu doar suspiciuni.

„Este, cel puțin, straniu că 25 de ani, acești cetățeni străini au activat în țara noastră fără a fi avertizați sau învinuiți de activități ilegale, iar acum brusc au devenit persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova. De aceea, am decis să trimit o interpelare în adresa Serviciului de Informații și Securitate privind decizia de a expulza pe cei 7 cetățeni turci care activau în calitate de profesori la Liceul „Orizont” cu solicitarea de prezenta probele care au stat la baza acestor decizii”, menționează Valeriu Ghilețchi.

Astăzi mai mulți cetățeni turci, printre care profesori și manageri ai rețelei de licee „Orizont” au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați că desfășoară acțiuni ilegale ce ar pune în pericol securitatea națională.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?