Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Gheorghe Cavcaliuc, anunțat de INTERPOL în căutare internațională

19 dec. 2022,, 11:02   Politică
5589 0

Autoritățile de la Chișinău au primit acordul la solicitarea privind anunțarea în căutare internațională prin intermediul INTERPOL a liderului Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc.

„Am primit răspuns din partea Interpol la solicitările din partea autorităților din R. Moldova de a-l anunța în căutare internațională pe Gheorghe Cavcaliuc”, a confirmat informația șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova, Viorel Țentiu, pentru Cotidianul.

Astfel, Gheorghe Cavcaliuc, învinuit în mai multe dosare penale și pe numele căruia există un mandat de arest pentru 30 de zile emis la Chișinău, va fi putea fi arestat și extrădat în R. Moldova.

Cavcaliuc, care a recunoscut că se află în Marea Britanie, este învinuit inclusiv în dosarele penale fabricate în privința lui Gheorghe Petic și Ruslan Verbițchi pe timpul regimului Plahotniuc.

Cavcaliuc neagă acuzațiile și spune că așteaptă dezmințiri.


„Astăzi probabil au primit o nouă sarcină din ,,bârlogul PAS” să-mi denigreze imaginea pentru că sunt foarte activ și incomod și au început a tiraja știri false, folosind a câta oară obraznic numele meu, al Partidului PACE și al instituției internaționale INTERPOL!

Cum să te numești presă independentă, credibilă, echidistantă, dar să faci articole false cu trimitere la o știre de anul trecut?, se întreabă lider al Partidului PACE.

Gheorghe Cavcaliuc declară că aștepteaptă dezmințiri și ”să vedem, cum CSE va sancționa această ”presă galbenă”.

19
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?