X 
Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Germania va susține Ministerul Afacerilor Interne în fortificarea capacităților

21 iul. 16:37   Politică
1273

Ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu vicepreședintele Bundestagului german, Katrin Göring-Eckardt, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova.


Oficialii au discutat despre importanța consolidării securității naționale, ca parte a centurii de siguranță a Uniunii Europene, pentru o mai bună protecție și reziliență în fața riscurilor și amenințărilor provocate de războiul din Ucraina.


Ministrul a subliniat importanța susținerii Republicii Moldova în fortificarea securității, menționînd prioritățile și necesitățile pentru capacitarea Ministerului Afacerilor Interne de a menține ordinea și securitatea publică, prin dotarea cu echipamente de protecție și de comunicare securizată a personalului, dezvoltarea rețelelor de comunicații sigure și fiabile, echipamente video și de scanare, tehnică și mijloace de transport.


Totodată, în cadrul discuțiilor, oficialii au trecut în revistă rezultatele obținute în cadrul celor două conferințe ale Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care au avut loc la Berlin și la București.


Vicepreședintele Bundestagului german a menționat că Republica Moldova este foarte importantă pentru UE, iar consolidarea rezilienței acesteia este un obiectiv prioritar pe agenda statului german.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав