Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Germania se implică în rezolvarea conflictului transnistrean

30 sep. 2021,, 10:30   Politică
3993 8

Vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski a avut discuții cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită de lucru în Republica Moldova, în cadrul căreia au abordat subiectul conflictului armat înghețat din țara noastră, în care este implicată direct Federația Rusă, susținînd forțele separatiste din stînga Nistrului, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

În cadrul dialogului oficialii au abordat subiectul reglementării transnistrene, evoluțiile și perspectivele de stimulare a întregului proces, în contextul agendei de reforme a Guvernului Republicii Moldova.

Precizăm că, ieri, Frank-Walter Steinmeier a sosit la Chișinău și a avut întrevederi cu președinta țării, Maia Sandu, și președintele Parlamentului, Igor Grosu. În cadrul discuțiilor cu șefa statului a fost abordat la fel și subiectul reintegrării țării.

Președintele Germaniei și Maia Sandu au participat și la deschiderea Forumului moldo-german de la Chișinău.

Frank-Walter Steinmeier își încheie vizita de lucru în țara noastră astăzi, nu înainte de a merge cu Maia Sandu la Grădina Botanică, unde urmează să planteze cîte un copac.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?