X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Germania intenționează să acorde Moldovei un grant pentru dezvoltarea țării

16 iul. 2022,, 10:15   Politică
3207 0

Germania planifică să acorde Moldovei un grant în valoare de 77 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru a asigura securitatea energetică a țării și pentru a sprijini populația vulnerabilă a țării. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al Germaniei, Annalena Baerbock, la Conferința ministerială ”Platforma de Sprijin pentru Republica Moldova”, desfășurată pe 15 iulie, la București.

"Este foarte important să rămînem uniți în aceste vremuri grele. Doar așa vom putea schimba situația chiar și pe timp de război. Germania planifică să acorde un grant în valoare de 77 de milioane de euro pentru dezvoltarea Republicii Moldova și sprijin pentru cetățenii afectați de criza energetică", a spus Baerbock.

Potrivit ei, Germania intenționează să ofere și sprijin financiar suplimentar pentru refugiații din Ucraina și familiile acestora.

"Este extrem de important să avem grijă de copiii refugiaților și să-i integrăm în instituțiile de învățămînt din Moldova", a spus ministrul.

Reamintim că o parte din Guvernul Republicii Moldova, condus de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, Ministrul Finanțelor, Dumitu Budianschi și Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, a mers pe 15 iulie într-o vizită în România unde are loc Conferința ministerială "Platforma de sprijin pentru Republica Moldova". La conferință urmează a fi discutate următoarele subiecte: criza refugiaților, lupta împotriva corupției, securitatea energetică, sprijinul financiar și consolidarea frontierelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?