Criza energetică stiri: 800
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Germania continuă să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a R.Moldova

14 mai. 13:15   Politică
2200

În contextul reuniunii ministeriale G7, care s-a desfășurat în localitatea germană Weissenhaus, viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu avut o întrevedere cu Annalena Baerbock, ministra afacerilor externe a Germaniei, în cadrul căreia interlocutorii au abordat impactul asupra țării noastre a războiului din Ucraina, care are consecințe serioase economice, sociale și umanitare pentru Republica Moldova.

Vicepremierul Nicu Popescu a mulțumit pentru sprijinul Republicii Federale Germania în co-organizarea conferinței donatorilor a Republicii Moldova, care s-a desfășurat la Berlin pe 5 aprilie 2022 și care rămîne Platforma internațională de susținere a țării noastre, următoarea reuniune fiind planificată a fi găzduită de România.

„Am apreciat faptul că Germania continuă prin acțiuni concrete să sprijine suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, precum și parcursul european al țării noastre. Viitorul nostru în familia statelor europene se bazează pe livrarea reformelor solicitate de cetățeni, combaterea corupției și modernizarea statului după standardele europene.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав