Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Gavrilița: „Viceprim-ministru pentru Digitalizare „va ajuta la facilitarea furnizării de servicii consulare”

9 aug. 2021,, 15:15   Politică
3588 1

Noul prim-ministru al RM, Natalia Gavrilița, consideră că „în condițiile unor oportunități extraordinare și a unei deschideri fără precedent din partea partenerilor externi, în următorii patru ani, este necesar de a asigura ireversibilitatea cursului european al țării”.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta ea a declarat în cadrul prezentării noului ministru, Nicu Popescu, personalului Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), eveniment la care a fost prezentă și președinta, Maia Sandu.

Șeful Executivului și-a exprimat dorința ca consulatele moldovenești în străinătate „să fie mai deschise cetățenilor și să nu uite că acestea reprezintă servicii publice”.

Ea a amintit că noul Guvern are un viceprim-ministru pentru Digitalizare și el „va ajuta la facilitarea furnizării de servicii cetățenilor din străinătate”.

Președintele i-a mulțumit fostului ministru, Aureliu Ciocoi, pentru curajul de a-și asuma responsabilitatea asupra Guvernului într-o perioadă extrem de dificilă, în contextul unei pandemii și a unui sabotaj de către unii membri ai Cabinetului de miniștri. „Iar noului îi doresc mult noroc, în condițiile în care există oportunități mari și este nevoie de o politică externă activă, previzibilă”.

Nicu Popescu a mulțumit pentru încredere, menționînd că noul Guvern are un mandat complet din partea cetățenilor și o deschidere internațională fără precedent.

„Scopul nostru este să aducem Moldova mai aproape de standardele europene”, a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?