Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Gavrilița va cere publicarea datelor din contractul cu MGRES

9 ian. 2023,, 15:35   Politică
5249 2

Prim-ministra Natalia Gavrilița a anunțat că va cere Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale să facă publice datele din Contractul de livrare a energiei electrice încheiat între Energocom și Centrala de la Cuciurgan.

Șefa Guvernului a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că nu vede nicio problemă în acest sens, iar părțile din contract care vor fi considerate secret comercial vor fi hașurate, transmite Noi.mdcu referire la Radio Chișinău.

„În același timp, trebuie să spun că în acest contract nu este nimic deosebit față de condițiile contractelor anterioare. Cei mai importanți termeni precum prețul, cantitatea au fost comunicați în public”, sa spus Natalia Gavrilița.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au decis la începutul lunii decembrie cedarea către regiunea transnistreană a întregului volum de gaze livrat de „Gazprom”, în schimbul achiziționării energiei electrice de la centrala de la Cuciurgan.

Decizia a fost criticată de unii reprezentanți ai societății civile, dar și ai opoziției, pe motiv că, în opinia lor, ar alimenta separatismul transnistrean. Pe de altă parte, vicepremierul Andrei Spînu a declarat atunci că, actualmente, aceasta a fost cea mai rațională ieșire din situație.


La finele lunii decembrie, Energocom a prelungit contractul cu Centrala de la Cuciurgan privind livrarea energiei electrice pentru luna ianuarie. Astfel, Moldovagaz livrează 5,7 milioane m3 de gaze pe zi malului stîng al Nistrului. Între timp, Chișinăul procură de la Centrala Cuciurgan energie electrică cu 73 de dolari Megawattul.

3
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?