Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gavrilița: Remanieri ar mai putea urma

22 noi. 2022,, 07:59   Politică
2496 0

Premierul Natalia Gavrilița respinge ideea demisiei Guvernului. Șefa Executivului dă asigurări că echipa guvernamentală este consolidată și determinată să facă față provocărilor generate de criza energetică, criza economică și de războiul din Ucraina.

Prim-ministrul spune că discuțiile despre eventuale remanieri guvernamentale sînt contraproductive pentru că scad din randamentul ministerelor despre care se zvonește că ar putea rămîne fără conducere, notează IPN.

Premierul Natalia Gavrilița spune că discuțiile despre eventuale demisii în Guvern nu fac decît să reducă din capacitatea statului de gestiona eficient crizelor. Premierul dă asigurări că actualul Guvern își va duce mandatul pînă la capăt, întrucît are susținerea majorității parlamentare și a președintelui țării.


„În 15 luni de mandat au fost înlocuiți patru miniștri. De la începutul mandatului se tot vorbește de remanieri. Dar trebuie să înțelegem că avem un Guvern, sînt aspecte care trebuie gestionate mai bine, mai rapid, comunicarea trebuie să fie mai bună. Nu vreau să dau un domeniu anume, pentru că imediat încep speculațiile. Și cum se slăbește statul? Prin zvonuri. Zvonurile slăbesc statul pentru că stau mulți oameni care depind de conducerea unui minister sau altul și nu-și fac treaba pentru că așteaptă să plece ministrul. Discuțiile despre remanieri sînt contraproductive. Vreau să vă asigur că sîntem o echipă puternică și avem un mandat de 4 ani”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chișinău.

Natalia Gavrilița a mai spus că în timpul întrevederii nocturne de la Președinție dintre miniștri, deputații fracțiunii PAS și președintele Maia Sandu a fost luată decizia îmbunătățirii calității actului guvernării. Premierul nu exclude noi remanieri guvernamentale, însă evită să dea nume.

„Asemenea discuții sînt normale într-o țară democratică. S-a discutat despre îmbunătățirea actului guvernării, în general. Au fost discuții și ulterior au fost remanieri, acum trebuie să ne calmăm. Ne așteaptă o iarnă grea. Noi sîntem un Parlament și un Guvern ghidați de doamna președinte, care lucrează pentru a îmbunătăți viața cetățeanului. Dacă va fi cazul, dacă peste o lună se schimbă circumstanțele, ar putea avea loc remanieri, dar nu vreau să se speculeze că se fac remanieri și pe acel domeniu să nu se lucreze”, a spus premierul Republicii Moldova.

La 18 noiembrie deputatul PAS, Dumitru Alaiba și secretarul de stat al ministrului Mediului, Rodica Iordanov, au preluat șefia celor două ministere. S-a întîmplat după ce ex-miniștrii Sergiu Gaibu și Iuliana Cantaragiu și-au dat demisia.

0
0
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?