Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 937

Gavrilița l-a prezentat colectivului pe noul ministrul al Agriculturii și Industriei Alimentare

8 iul. 12:40   Politică
1249

După ceremonia de învestire, șefa Executivului l-a prezentat pe Vladimir Bolea echipei ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare. Natalia Gavrilița a menționat că noul ministru, în calitate de șef al Comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară, este familiarizat cu activitatea sectorului și a participat activ în promovarea reformelor în ultimele 11 luni.

”Domnul Bolea a venit cu mai multe inițiative pentru sectorul agroalimentar, însă în condițiile actuale de criză, trebuie să accelerăm implementarea reformelor. Trebuie să intervenim rapid pentru asigurarea securității alimentare a țării, asigurarea fluxului nestingherit de mărfuri, finalizarea strategiei de susținere a agriculturii, care să ne dea o previzibilitate în procesul de subvenționare”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița.

La rîndul său, noul șef al ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare a menționat că munca echipei va fi orientată către un singur scop – fortificarea sistemului național agroalimentar.

VIDEO La noi au înflorit trandafirii! Bolea miroase buchetul primit, iar Gavrilița se pierde între doi bărbați cu flori - Realitatea.md

„Agricultura este cea mai importantă ramură a economiei și trebuie să devină o ramură de frunte în Republica Moldova. Trebuie să construim afaceri prospere și durabile, să implementăm tehnologiile moderne în acest sector, ca să ne putem dezvolta și face față intemperiilor. Vreau să le spun agricultorilor că vor avea toată susținerea noastră, pentru că avem un scop comun – a agricultură prosperă”, a declarat Vladimir Bolea în cadrul intervenției sale.


În același timp, prim-ministra i-a mulțumit fostului conducător al ministerului, Viorel Gherciu și întregii echipe ministeriale, pentru eforturile depuse și rezultatele înregistrate, și le-a urat succes în activitate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав