X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Gavrilița, în discuții cu senatorii americani Steven Daines și Robert Portman

20 iul. 2022,, 13:15   Politică
2592 0

Soluțiile pentru depășirea crizelor generate de mediul de insecuritate regională, dar și prioritățile dialogului moldo-american au fost discutate la întrevederile prim-ministrei Natalia Gavrilița cu senatorii americani Steven Daines și Robert Portman.

Oficialii au vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv în vederea atenuării efectelor războiului asupra bunăstării cetățenilor și despre modalitățile practice de a sprijini țara noastră în vederea asigurării stabilității și rezilienței economice și energetice.

În discuții, șefa Cabinetului de miniștri a menționat că asistența SUA este necesară pentru asigurarea unor procese continue de modernizare a țării, iar desfășurarea recentă a Dialogului strategic bilateral a reafirmat importanța promovării unui parteneriat consistent, menit să contribuie la promovarea democrației, securității și prosperității țării noastre.

„Pe măsura avansării agendei de reforme și a procesului de aderare la Uniunea Europeană, avem nevoie de tot mai multă susținere din partea partenerilor noștri. Chiar dacă Republica Moldova este afectată grav de criza din regiune, muncim pentru realizarea acestor obiective și sîntem recunoscatori pentru asistența pe care o acordă SUA în acest sens”, a subliniat prim-ministra.

Senatorii americani au menţionat că SUA vor sprijini, în continuare, eforturile de transformare a ţării, de atenuare a consecințelor conflictului armat din Ucraina și gestionarea crizelor. În acest context, părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile de fortificare a securității energetice și consolidarea sistemului energetic național.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?