X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Gavrilița, în discuții cu prim-miniștrii Ucrainei și Georgiei. Ce subiecte au fost abordate

26 oct. 2021,, 11:15   Politică
2565 3

Perspectivele colaborării Republicii Moldova cu Ucraina și Georgia în formatul Trio Asociat și agendele celor trei state pentru Summitului Parteneriatului Estic (PaE) au fost discutate astăzi, în cadrul unei ședințe online, de Natalia Gavrilița și omologii săi - premierul Ucrainei, Denis Șmihal și prim-ministrul Georgiei, Irakli Garibashvili.

Șefa Executivului de la Chișinău a apreciat relațiile de cooperare dintre cele trei țări în formatul Trio Asociat. Potrivit premierului, consolidarea în continuare a eforturilor comune în acest format va contribui la promovarea dialogului cu UE și realizarea unor noi obiective în parcursul european al statelor.

De asemenea, Natalia Gavrilița s-a referit la pregătirile pentru Summitului Parteneriatului Estic, care se va desfășura la data de 15 decembrie 2021, la Bruxelles.

Prim-ministra a remarcat că Summitul este o oportunitate bună pentru a stabili noi domenii de cooperare cu partenerii asociați, care vor continua să apropie Republica Moldova, Ucraina și Georgia de UE pe dimensiunea politică și economică.

În discuții, premierii celor trei state au reconfirmat agenda de dialog în cadrul Summitului PaE, care se referă la aspirațiile europene, dinamizarea cooperării în domeniul securității, dar și importanța sprijinului UE pentru asigurarea integrității teritoriale a țărilor. În același timp, oficialii s-au referit la unele subiecte specifice de cooperare în formatul Trio. Acestea se referă la interacțiunea în sfera economiei digitale, sectorului energetic, transportului, liberalizarea plăților de roaming cu UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?