X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Gavrilița, în discuții cu comisarul European pentru Mediu. Ce teme au fost abordate

27 oct. 2021,, 15:34   Politică
2831 1

Aflată într-o vizită de lucru la Bruxelles, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o discuție cu Virginijus Sinkevičius, comisar European pentru Mediu, Oceane și Pescuit.

În cadrul dialogului, șefa Guvernului de la Chișinău a punctat faptul că reforma în sectorul mediului este o prioritate imediată a echipei guvernamentale.

„Implementarea angajamentelor de mediu și climă din Acordul de Asociere rămîne o prioritate de vîrf pentru Republica Moldova. Actualul Cabinet de miniștri a venit cu un plan ambițios în acest sens, primul pas fiind reinstituirea unui Minister al Mediului. Se depun eforturi pentru armonizarea legislației cu prevederile acquis-ului European. În același timp, va fi necesară evaluarea impactului crizei energetice asupra politicilor de mediu și adoptarea unor abordări echilibrate pe termen lung”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Oficialii au vorbit despre Pactul verde al UE ca un element important al cooperării RM-UE, dar au abordat și subiectul cooperării cu Ucraina în domeniul ecologiei rîului Nistru.

Pe final, prim-ministrul a mulțumit comisarului European pentru tot sprijinul oferit de UE de-a lungul timpului țării noastre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?