Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Gavrilița, în cadrul Zilelor Diasporei: "Știu cum e să trăiești cu dor de țară"

20 aug. 2022,, 17:00   Politică
3440 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a transmis un mesaj cu ocazia Zilelor Diasporei care se desfășoară în perioada 19-20 august.

Pe pagina sa de Facebook, premierul mărturisește că mai mult de zece ani a fost parte de a diasporei, transmite Știri.md.

"Mai mult de zece ani am fost și eu parte din diaspora, știu nu din auzite cum e să trăiești cu dor de țară și ce sentimente te încearcă cînd revii acasă. Știu cum e să-ți muți familia dintr- o țară în altă țară și cît de importante sunt coletele primite “la rutieră” de la cei de acasă.

De aceea mă bucur că în acest an, împreuna cu colegii mei din Guvern și Parlament, în pofida tuturor crizelor, am reușit să adoptăm mai multe decizii bune pentru oamenii noștri de peste hotare. Au fost reduse tarifele consulare, adoptate acordurile de protecție socială și de conversiune a permiselor, am aprobat legea repatrierii și am lansat serviciul MDelivery care permite livrarea actelor la domiciliu.

Lucrăm și la alte inițiative, precum programările online, dar și lansarea, foarte curînd, a Pare 1+2 - o nouă componentă a programului Pare, lansat de ODA.


Dar cel mai important, muncim pentru transformarea și dezvoltarea Moldovei, pentru ca ea să devină o țară în care să vreți să reveniți, împreună cu copii voștri, să vă realizați pe deplin potențialul și să trăiți fericiți.

Deși sînteți departe de casă ați realizat proiecte naționale și internaționale de crowdfunding pentru a susține social și economic satele și orașele noastre. Profesioniștii din diaspora s-au întors acasă pentru a împărtăși din cunoștințele și experiența lor.

Și, desigur, ați susținut și ați promovat tinerii a căror idei, în secolul tehnologiilor informaționale, contribuie la aducerea know-how-ului în Republica Moldova și dezvoltarea unei țări moderne. Eu vă felicit din suflet pentru aceste realizări!

Anul acesta nu am putut participa la evenimentele dedicate Zilelor Diasporei, dar văd aici, pe Facebook, atît de multe poze frumoase de la aceste evenimente și sunt sigură că aveți parte de reuniuni productive.

La rîndul meu, vă promit că Guvernul va continua să muncească pentru ca să vă simțiți bine oriunde ați fi și să reveniți de fiecare dată acasă cu drag", transmite Natalia Gavrilița.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?