X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Gavrilița explică motivele sesizării la CC privind Partidul „ȘOR”

9 noi. 2022,, 22:40   Politică
3164 1

Premierul Natalia Gavrilița a înregistrat o adresare video către cetățenii Republicii Moldova. Șefa Executivului susține că există semne „tot mai clare de război hibrid”. Aceasta a vorbit și despre sesizarea la Curtea Constituțională, privind scoaterea în afara legii a Partidului „ȘOR”.

„Securitatea statului, în aceste timpuri în mod special, ne preocupă cel mai mult. Vedem elemente tot mai clare de război hibrid. Gruparea pentru hoție și război continuă prin toate mijloacele destabilizarea situației din țară”, a menționat Gavrilița, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Șefa Guvernului a vorbit și despre sesizarea elaborată de ministrul Justiției cu privire la controlul constituționalității Partidului „ȘOR”.

„Azi, în Ședința de Guvern, în baza unor argumente juridice solide, am aprobat sesizarea către Curtea Constituțională privind declararea neconstituționalității Partidului Șor. Acest partid încalcă legea și acționează împotriva ordinii constituționale a țării. Iar noi, pentru a proteja pacea și stabilitatea și mai ales – securitatea cetățenilor noștri, vom aplica toate măsurile legale pentru a-i împiedica și pentru a-i aduce în fața legii”, a explicat prim-ministrul.



4
0
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?