Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Gavrilița explică de ce s-a hotărît majorarea numărului de ministere

3 aug. 2021,, 22:55   Politică
1548 0

Decizia de a majora numărului ministerelor în noul Guvern vine reieșind din interesele cetățenilor și prioritățile care au fost formulate alături de alegători în campanie. Declarația aparține Nataliei Gavrilița, candidat la funcția de premier, care a venit cu mai multe precizări la acest subiect.

„Am luat această decizie reieșind din interesele cetățenilor și prioritățile le-am formulat împreună cu ei în campania electorală. Înțelegem că este o perioadă de criză, avem o criză pandemică, cînd un minister ține și politicile de sănătate și cele de protecție socială și dacă în fruntea ministerului este de exemplu cineva din domeniul sănătății se concentrează pe politicile de sănătate și în același timp avem nevoie cumva și să creștem pensii și să creăm servicii sociale și atunci este rațional să avem o echipă de oameni care să se ocupe de aceste lucruri. Ele au o agendă extrem de încărcată

Vom face întîi împărțirea exact după numărul de personal care există. Dacă sînt 4, doi merg la unu, doi la altul. Vom avea o hotărîre de Guvern care va descrie pașii, apoi fiecare ministru va face o analiză a priorităților și va veni cu propuneri adiționale. La o primă etapă nu vom disponibiliza personalul, decît funcțiile politice, dar eventual, chiar dacă vor fi mai mulți secretari de stat, numărul de angajați per sector nu va crește, pentru că nu vrem să creștem cheltuielile pentru aceste ministere. Noi vom urmări ca numărul de angajați să rămînă constant și să mărim productivitatea”, a spus Gavrilița, la Moldova în Direct, de la Moldova 1.

Natalia Gavrilița, oficial desemnată la funcția de prim-ministră de președinta Republicii Moldova, a depus astăzi la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.

În noua garnitură a Guvernului prezentată de Natalia Gavrrilița, oficial desemnată la funcția de prim-ministră de președinta Republicii Moldova, se regăsesc și unii din garniturile propuse în iarnă, dar care nu au fost votate de fostul Parlament, cum ar fi Sergiu Litvinenco - ministrul Justiției, Andrei Spînu - ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ala Nemerenco - Ministrul Sănătății, Anatolie Nosatîi - ministrul Apărării, Anatolie Topală - Ministrul Educației și Cercetării, Ana Revenco - ministrul Afacerilor Interne.


Echipa se va prezenta vineri în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?