X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Gavrilița, despre reținerea lui Stoianoglo

6 oct. 2021,, 16:33   Politică
3793 12

Premierul Natalia Gavrilița a fost astăzi solicitată de jurnaliști să comenteze ultimele evenimente de la Procuratura Generală, în special reținerea lui Alexandr Stoianoglo, comunică Noi.md.

Șefa executivului a dat de înțeles că Procuratura și-a demonstrat ineficiența în gestionarea mai multor cazuri de rezonanță, lucru ce a afectat și activitatea Guvernului.

„Urmărim cu atenție ce se întîmplă la Procuratură, sigur că aceasta afectează în fiecare zi activitatea Guvernului și capacitatea de a avea programe mei bune pentru cetățeni, salarii mai mari, pensii mai mari, investiții. Noi vedem cum foarte multe cazuri de corupție, care au lipsit bugetul de sume importante de bani, nu sînt duse pînă la capăt. Vrem ca Procuratura dintr-o piatră amorfă să se transforme într-o locomotivă de combatere a corupției, de oprire a furtului banului public. Noi nu putem merge să facem arestările, să investigăm”, a precizat ea.

Întrebată de jurnaliști dacă în opinia sa a existat temei legal pentru reținerea procurorului general, Natalia Gavrilița a evitat să dea un răspuns, făcînd o remarcă generală că statul are nevoie de o procuratură funcțională.

„Trebuie să funcționeze Procuratura, trebuie să funcționeze justiția așteptăm rezultate”, a spus premierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?