Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Gavrilița, despre magazinele sociale ale lui Șor :Cîte pot fi deschise cu 1 miliard de euro furat?

7 oct. 2022,, 18:15   Politică
2632 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița le propune moldovenilor să se gîndească la faptul „cîte magazine sociale și pe cîte produse mai ieftine ajunge 1 miliard de euro, care a fost furat”, atunci cînd se întreabă de ce statul nu poate oferi produse mai ieftine, așa cum pot fi găsite în magazinele sociale care îi aparțin lui Ilan Șor, transmite unimedia.

„Dacă este să construim un stat european și să nu creăm alte traume acestui popor, trebuie să avem un pic de răbdare”, precizează șefa Guvernului. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puncte de reflecție”, de la Vocea Basarabiei.

„Magazinele sociale activează legal și cum se face că statul nu poate să acorde cetățeanului ceea ce oferă aceste magazine sociale, unde diferența de cost la produse este de 1 leu, pînă la 1 leu?”, a fost întrebată Natalia Gavrilița.

„Rog oamenii să se gîndească pe cîte magazine sociale și pe cîte produse mai ieftine ajunge 1 miliard de euro, care a fost furat. Deci, se pot face multe lucruri, dacă există bani care sînt utilizați pentru a manipula cu oamenii”, a răspuns șefa Executivului.

„Dar aceste magazine sociale nu demonstrează că statul nu are suficientă putere ca să ofere el cu 1 leu mai puțin la kg de orez, de zahăr?”


„Exact, statul oferă transparent ajutoare, creșteri de salarii, deci, statul nu operează cu bani furați. Mai mult ca atît, sînt organele statului, care verifică aceste magazine, dar eu vreau să se înțeleagă că, dacă este să construim un stat european și să nu creăm alte traume acestui popor, trebuie să avem un pic de răbdare, pentru că nu putem întotdeauna interveni cu procese care trebuie să aibă o anumită finalitate, într-un mod foarte rapid”, a precizat Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?