X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Gavrilița: Am avut mai multă încredere în anumite persoane decît trebuia

22 feb. 2023,, 07:37   Politică
4396 1

Fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, a sugerat că nu a fost constrînsă să plece din funcție și că decizia privind demisia Guvernului a fost luată împreună cu echipa.

Între timp, ex-șefa Cabinetului de Miniștri a evitat să ofere prea multe detalii despre viitorul său loc de muncă, precizînd că are mai multe opțiuni și oferte, însă, deocamdată, va lua o pauză pentru o lună-două, iar ulterior va lua o decizie în acest sens, scrie Radio Chișinău, transmite radiochisinau.md.

„Atunci cînd Guvernul și-a început mandatul, am venit cu o agendă pro-dezvoltare, pro-europeană. Dacă vom răsfoi programul, o să vedeți că sînt foarte multe lucruri realizate, în pofida crizelor. Circumstanțele s-au schimbat, iar Republica Moldova se confruntă cu un nou set de provocări. Noi mereu am discutat în echipă despre care este cea mai bună modalitate de a guverna. Această decizie am luat-o împreună. Eu sînt prim-vicepreședinte de partid, îmi asum fiecare decizie. Nu sînt genul de persoană care poate fi ușor constrînsă”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova.

De asemenea, ex-șefa de la Guvern a negat faptul că la Bruxelles, acolo unde s-a aflat într-o vizită de lucru cu doar cîteva zile înainte ca să-și anunțe plecarea de la cîrma Executivului, s-a discutat despre demisia Cabinetului de Miniștri.

„Am discutat despre realizări, care sînt necesitățile Moldovei în perioada următoare, cum am putea acționa mai bine, nu am discutat demisia mea (…) este o schimbare de Guvern, nu de guvernare”, a precizat Natalia Gavrilița.


Întrebată despre care va fi următoarea funcție pe care o va ocupa, Natalia Gavrilița a evitat să ofere prea multe detalii, precizînd că are mai multe opțiuni și oferte, însă, deocamdată, va lua o pauză pentru o lună-două, iar ulterior va lua o decizie în acest sens.

De asemenea, Natalia Gavrilița a fost întrebată dacă ar putea fi ea candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile locale din Chișinău.

„După cum am spus sînt mai multe posibilități pentru următoarea perioadă. Am avut și o carieră internațională. Discut cu colegii despre toate aceste opțiuni. Nu voi lua o decizie în următoarea lună, poate două”.

Întrebată despre care a fost cea mai mare greșeală comisă în perioada în care a fost în fruntea Guvernului, Natalia Gavrilița a declarat că a avut mai multă încredere în anumite persoane decît trebuia să aibă.

3
0
0
2
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?