X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gavrilița: Alegerile din Găgăuzia au arătat cît de gravă e dezinformarea

5 iun. 2023,, 12:36   Politică
3376 1

„Alegerile din Găgăuzia au arătat cît de gravă este dezinformarea și ce înseamnă să fii supus unei propagande timp de decenii”.

Această opinie a fost exprimată de ex-premierul Natalia Gavrilița, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei.

„Alegerile din Găgăuzia arată și cum cineva care nu are nici nume, nici rating, nici activitate politică, nici platformă electorală, care vine cu sacul de bani și se folosește de sărăcia omului poate captura. A arătat cît de gravă este dezinformarea și ce înseamnă să fii supus unei propagande timp de decenii și arată cum cineva care nu are nici nume, nici rating, nici activitate politică, nici platformă electorală, care vine cu sacul de bani și se folosește de sărăcia omului poate captura. Noi am mai avut această situație, noi am avut-o la nivel național, unde am avut capturarea instituțiilor de oameni care au folosit banii furați, au folosit sărăcia oamenilor, au folosit corupția în sistem pentru ca să captureze instituții întregi”, a declarat Natalia Gavrilița.

Totodată, ex-premierul a subliniat că autoritățile trebuie să lucreze mai activ cu oamenii.

„Și aici, într-adevăr, trebuie să ne gîndim cum lucrăm mai bine ca să informăm corect situația, trebuie să cerem toți împreună, ca și societate, oamenii de rînd, să ceară aceste reforme în justiție, vrem să vedem finalitate pe dosarele de finanțare ilegală, în același timp, în asemenea situații cum este în Găgăuzia trebuie să lucrăm cu oamenii, să învățăm lecția”, a mai declarat Gavrilița.


Amintim că în data de 16 mai, autoritatea electorală centrală de la Comrat a confirmat rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin. Tot în aceeași zi, la sediul comisiei au dat buzna ofițerii CNA în cadrul unui dosar privind coruperea alegătorilor și finanțarea dubioasă a Partidului ”Șor”.

Potrivit procesului-verbal final, prezentat de CEC Comrat la Curtea de Apel, Evghenia Guțul, candidata Partidului ”Șor”, a obținut 52,34% din voturi, iar contracandidatul ei, Grigore Uzun a obținut 47,66% din voturile alegătorilor din regiune.

3
2
0
1
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?