X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Gavrilița: Aeroportul este un bun al statului și trebuie să fie întors statului

25 dec. 2021,, 10:45   Politică
9335 13

Marii corupți care au reușit, între timp, să fugă din Republica Moldova continuă să se hrănească din schemele ilegale pe care le-au clădit cu anii în țară. Despre aceasta a declarat premierul Natalia Gavrilița, în platoul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

„Evident că mai au influență în Republica Moldova și cetățenii au înțeles metodele prin care ei operează. Ei finanțează troli în spațiul online pe rețelele de socializare, continuă să încerce să mituiască oameni din sectorul public, încearcă să mențină influenta economică în unele sectoare, este un război adevărat contra luptei împotriva corupției”, a declarat Natalia Gavrilița, transmite tv8.md.

Șefa Executivului nu a dat nume făcînd trimitere la secretul anchetei, dar a dat asigurări că membrii Guvernului fac tot ce le stă în putere pentru a deconspira toate schemele și toate persoanele implicate, inclusiv în rîndul funcționarilor publici.

„sînt mulți care au beneficiat de aceste scheme. sînt mulți care au primit salarii în plic, noi știm. Mulți dintre acești funcționari publici sînt încă în funcții. sînt singură că mulți sînt angajați și în procuratură. Încă urmează luni și ani de curățare a sistemului”, a menționat Gavrilița.

Șefa Executivului a făcut aceste declarații în contextul discuțiilor despre situația Aeroportului Internațional Chișinău, care, în opinia ei, trebuie să fie întors în proprietate publică.


„Aeroportul este un bun al statului și trebuie să fie întors statului. Acolo sînt multe ilegalități, aceste așa numite investiții sînt insuficiente conform contractelor. Acolo sînt scheme, reinvestiții, activități financiare suspicioase. Pe acest caz sînt mai multe procese de judecată la nivel național și internațional. Sa sesizat Procuratura pe cazuri mari de corupție”, a specificat Gavrilița.

În ceea ce privește complexul sportiv „Arena Chișinău”, proiect inițiat la insistența lui Plahotniuc – unul dintre marii fugari, Natalia Gavrilița consideră că statul trebuie să continue să investească în acest bun. Cu atît mai mult că există contracte, care responsabilizează Guvernul în fața companiilor private, care și-au asumat investițiile.

„Este un bun în care s-a investit și nu trebuie să lăsăm acest bun să degradeze. Federațiile de sport, artiștii, cetățenii așteaptă ca obiectivul să fie valorificat la maxim. În cazul Arenei ca și în cazul altor obiecte de infrastructură, despre care s-a scris, există contracte obligatorii pentru Guvern și încălcarea lor duce la costuri mari în instanțele de judecată de peste hotare”.

Potrivit primului ministru, dosarele penale inițiate vizează, în special, deciziile autorităților publice în detrimentul intereselor statului, dar nu și activitatea companiei investitoare.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?