X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Gavrilița a vizitat un Centru pentru tineret din municipiul Bălți: „Vom continua proiectele, destinate tinerilor”

6 iul. 2022,, 21:05   Politică
2466 0

Prim-ministra Natalia Gavrilța a efectuat astăzi o vizită la Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret ”CRAT” din municipiul Bălți, în cadrul căreia a discutat cu tinerii despre necesitățile și realizările lor, și a evidențiat principalele proiecte ale Executivului, orientate în beneficiul tinerii generații.

„Am alocat o sumă de bani din bugetul de stat astfel încît fiecare tînăr să poată primi un voucher de 1000 de lei ca să-și cumpere rechizite, cărți, să meargă la teatru, muzee, să-i încurajăm să participe la activități culturale. De asemenea, am pornit un program de stagiu cu burse pentru studenți în instituțiile publice, avem un program de granturi pentru centrele de tineret, susținem tinerii antreprenori. Pregătim un curs de educație civică și vom continua politicile pentru familiile tinere”, le-a spus prim-ministra tinerilor prezenți în sală.

Centrul „CRAT” oferă tinerilor instruiri în domeniul dezvoltării personale, precum cursuri de public speaking, comunicare eficientă, managementul timpului, de dezvoltare a abilităților în domeniul identificării profesiei potrivite De asemenea, vizitatorii Centrului beneficiază de educație financiară, învață să redacteze proiecte pentru finanțare. Tinerii sînt antrenați în diverse acțiuni de voluntariat, iar prin intermediul instituției au fost deja realizate zeci de proiecte comunitare.

Lunar, pragul Centrului pășesc cca 240 de tineri, majoritatea cu vîrsta între 14 și 25 de ani, iar activitatea instituției este asigurată de 7 angajați. Instituția este frecventată și de membri ai familiilor de refugiați ucraineni.

Recent, Centrul a fost renovat și accesibilizat pentru persoane cu nevoi speciale, fiind dotat cu rampă, uși lărgite, serviciu de asistență psiho-pedagogică pentru copii cu cerințe educaționale speciale. Pentru renovarea unui bloc suplimentar, care va permite extinderea și multiplicarea activităților, mai sînt necesare 3,5 milioane lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?