X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Gavrilița a venit la Parlament pentru a cere prelungirea stării de urgență

23 iun. 2022,, 11:08   Politică
2197 0

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit în plenul Parlamentului pentru a cere prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile, comunică Noi.md.

„Luînd în considerare faptul că prognozele pe care le avem la dispoziție nu indică încetarea războiului în statul vecin și nici dispariția sau atenuarea riscurilor de securitate în regiune și pentru Republica Moldova, inclusiv de ordin economic, energetic, umanitar și militar, considerăm justificată solicitarea noastră, cu care am venit astăzi în fața Parlamentului, de prelungire a stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de 45 zile, începînd cu data de 24 iunie 2022.

Monitorizăm în permanență situația în scopul prevenirii și anticipării efectelor care pot amenința securitatea Republicii Moldova, ordinea publică, precum și alte aspecte ale vieții sociale și economice.

Chiar dacă astăzi constatăm că avem un flux de refugiați mult mai scăzut comparativ cu cel înregistrat de la începutul războiului, situația impredictibilă din Ucraina poate conduce în orice moment la o nouă creștere considerabilă a acestui flux”, a declarat Natalia Gavrilița.

Deputații moldoveni urmează să decidă, în ședința Parlamentului de astăzi, dacă prelungesc sau nu starea de urgență cu încă 45 de zile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?