X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Gavrilița a enumerat tot ce a făcut conducerea pentru diasporă: "Avem încheiate zeci de acorduri"

6 feb. 2022,, 14:00   Politică
29884 18

Prim-ministrul Natalia Gavrilița a vorbit detaliat despre ce s-a făcut pentru diasporă după venirea la putere a partidului de guvernămînt.

Vorbind despre ce a făcut PAS pentru diasporă, care a votat masiv pentru aceasta, în 6 luni de guvernare, Natalia Gavriliță a enumerat cîteva acorduri încheiate și legi adoptate, relatează Noi.md.

"Am avut zeci de acorduri privind accelerarea recunoașterii permiselor de conducere și reglementarea asistenței sociale și a pensiilor pentru cei care au lucrat în străinătate. Lituania recunoaște permisul de conducere. Belarus, de asemenea, le va recunoaște în curînd. Am vorbit personal despre permisul de conducere atunci cînd am mers în Marea Britanie", a spus premierul.

Ea a reamintit despre unele proiecte de lege care au fost adoptate.

"Am adoptat un pachet de legi importante care recunosc semnăturile electronice și anulează anumite autorizații și certificări. Am schimbat portalul serviciilor publice, care poate fi accesat electronic. În plus, am votat în lectura finală Codul Vamal, care conține o prevedere conform căreia persoanele care locuiesc într-o altă țară mai mult de un an își vor putea aduce bunurile care vor fi scutite de taxe vamale.


Politica fiscală pentru 2022 ar fi trebuit păstrată pentru a asigura predictibilitatea mediului de afaceri, dar avem nevoie de mai mult pentru a ne asigura că nu se face abuz de aceste mecanisme", a subliniat Gavriliță.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?