X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Gavrilița a comentat decizia Curții de Apel Paris în dosarul „Energoalians”

11 ian. 2023,, 15:49   Politică
3747 1

Prim-ministra Natalia Gavrilița l-a felicitat în cadrul ședinței Guvernului pe ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, cu cîștigul în dosarul SPC Stileks privind pretinsa datorie pentru energia electrică livrată la sfîrșitul anilor 1990.

Șefa Executivului a precizat că acest fapt o bucură, pentru că Republica Moldova nu trebuie să achite despăgubiri firmei „Energoalians” din Ucraina, transmite tv8.md.

„Felicitări, domnule Litvinenco, pentru decizia de ieri a Curții de Apel din Paris în dosarul privind pretinsa datorie pentru energia electrică livrată la sfîrșitul anilor 90. Avem încă un dosar cu finalitate internațional. Acest fapt ne bucură, sînt sume importante pe care nu le trebuie să le plătim și chiar sume care sînt compensate pentru cheltuielile de judecată”, a menționat Gavrilița.

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că Curtea de Apel din Paris a găsit poziția Republicii Moldova ca fiind un corectă.

„Este un litigiu foarte vechi. Republica Moldova a fost în situația unui risc eminent de a plăti o sumă exorbitantă de a plăti din bugetul de stat. Curtea de Apel din Paris a găsit poziția Republicii Moldova ca fiind un corectă...() Această avea consecință și într-un alt dosar care se află pe rolul altor instanțe internaționale”, a precizat ministrul.


Reamintim că Curtea de Apel din Paris a pronunțat marți, 10 ianuarie, hotărîrea definitivă de anulare a sentinței tribunalului arbitral ad hoc din 25 octombrie 2013 în cauza SPC Stileks (succesor în drepturi a LLC Komstroy şi LLC Energoalliance Ucraina) împotriva Republica Moldova, prin care statul a fost obligat să achite despăgubiri firmei „Energoalians” din Ucraina. Anunțul a fost făcut de către ministrul Justiției Sergiu Litvinenco.

7
4
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?